Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pejsek podle horoskopu...

Kdy jsi se narodil… jakého máš psa?

Obrazek


Beran
Tento zrozenec je typický obdivovatel síly a velikosti. Často se pohybuje a potřebuje hodně prostoru pro své nápady. Proto si vyhledává plemena, která můžou bojovat. Především oni provádějí psí zápasy, i když tato vášeň asi zůstane ve skrytu. Najde si tedy německého ovčáka, pitbulteriéra nebo vlkodava, ale třeba i knírače nebo boxera.

Býk
Tento typ člověka vyhledává většinou plemena, která můžou žít na zahradě a u domků. Ženy mají rády především milé pokojové psíky, kteří neumažou pohovku. Mají všeobecnou tendenci je opečovávat a zušlechťovat. Je mezi nimi spousta okrašlovačů. Proto jim může vyhovovat pudl, čínský palácový psík nebo yorkshireský teriér.

BlíženciObrazek
Tento člověk má rád veselí a skotačení, taky psy, kteří umějí být v pohybu. Potřebuje jejich inteligenci a živost, baví ho s nimi provádět spoustu různých nápadů. Má rád spíš menší druhy, protože většinou žije ve městech. Proto si rád vybere třeba jezevčíka nebo pinče.

Rak
Tento člověk má rád psy, kteří umějí podporovat rodinnou atmosféru. Taky ale takové, kteří umějí vytvořit pocit bezpečí a klidu. Jsou rádi, když zvládnou vycítit jeho proměnlivé nálady a pomáhají mu v těch horších. Ale taky, když umějí být správně veselí a ocení jeho schopnost uvařit dobré jídlo. Nevybírá si tolik, bere všechny rasy od těch velkých, jako je bernardýn, až po malé, jako je srnka.

Lev
Má rád psy, kteří jsou přirozeně sportovní. Ale taky typy, které působí svou elegancí. Rádi je nechávají aspoň trochu upravovat. S chutí je cvičí a mají dobrý pocit, když přirozeně poslouchají různé pokyny. Potřebují se s nimi procházet v parcích a různých prostorách, takže musí být klidní i zábavní. Mají v oblibě irské setry, dalmatiny, psy čau-čau, barzoje a podobné.

Panna
Tito zrozenci vyhledávají psy, kteří umějí plnit praktické činnosti. Ale stejně tak je mají rádi jako společníky. Skvěle se o ně starají, vždycky jim připraví žrádlo a čistí jejich prostory. Ve vyšším věku se s nimi dost hluboce sbližují a můžou si s nimi jako ostatně se všemi domácími zvířaty dobře dorozumět. Nevybírají si příliš, líbí se jim různí jezevčíci, špicové, ale i voříšci a podobní.

Váhy
Tito lidé mají rádi psy, kteří mají určitou elegantní stránku, umějí být klidní a poslušní. Ale taky společensky zábavní a v pravý okamžik veselí. Můžou je trochu zanedbávat, což ale ihned napravují. Mají smysl pro klidné vedení a příjemné spolužití. Rádi se s nimi pomalu procházejí. Jde k nim třeba kolie.

ObrazekŠtír
Ti mají rádi psy, kteří vlastní své určité kvality. Rádi je cvičí v odolnosti proti různým situacím, kdy můžou osvědčit svoje kvality. Poněkud drsnější plemena psů vyhovují jejich mentalitě. Podporují jejich přirozené kvality a někdy rádi trochu zastrašují ostatní, což se lidem nemusí příliš líbit. Vyhovují jim bulteriéři nebo dogy.

Střelec
Těmto zrozencům vyhovují plemena, která s nimi můžou sportovat a pohybovat se na velkých dálkách. Zároveň ale v sobě musí mít cosi aristokratického a veselého. Nechávají o ně pečovat, bývají na ně nároční, ale nechávají jim značnou volnost. Dobře s nimi souzní lovečtí psi, chrti, kokršpanělé nebo různé druhy ohařů.

Kozoroh
Tito lidé mají psy rádi. Vyhledávají taková zvířata, která nejsou příliš náročná, ale zase se umí hodně naučit a dobře se chovat. Protože jsou taky samotáři, vyhledávají podobné typy psů. Mají blízko k zahradám, ale i horám. Vybrat si proto můžou ovčácká a honácká plemena na venkově, ve městech třeba i mastify.

Vodnář
Tito zrozenci nedělají mezi psy příliš mnoho rozdílů. Mají rádi veselé typy psů, které se umějí podělit o svou náladu s ostatními. Měli by se dobře vejít do velkoměstských bytů, ale taky něčím překvapit. Proto si vybírají nejnovější rasy nebo netypické psy, voříšky, ale i různě postižené psy z útulků. Často jim dávají netypické oblečky.

Ryby
Tito lidé mají rádi zvířata, ale ve psech tolik vybíraví nejsou. Mají rádi takové, kteří nejsou nároční, ale zároveň ani příliš skromní. Potřebují si s nimi rozumět v různých chvilkách, které jim dávají psychickou pohodu. Zároveň ale potřebují i ochránce před světem, proto mají někdy i útočné psy. Můžou tedy mít jorkšírského teriéra i velké dogy.Obrazek